Leírás
A fehér eper eredete
Alakja és mérete hasonlít a szederre vagy a málnára. Közvetlenül a fáról szedve fehér vagy gyöngyszínű, szárítva barnás, bézs, karamell árnyalatot ölt. Ázsia délkeleti területeiről származik, ám jelenleg minden kontinensen termesztik, egészségtámogató és karcsúsító tulajdonságai miatt. A friss fehér eperfa gyümölcse kissé unalmas lehet egyeseknek, de szárítva megőrzi értékes tulajdonságait, és mélyebb, édesebb íze lesz.
A fehér eper hatása
A fehér epret gyógyászati és kozmetikai célokra is használják fogyókúrához, vagy bőrregeneráláshoz; de megjelenik a teák és az étrend-kiegészítők között is. Kifejezetten gyakori felhasználása a fehér eper tea.
Antioxidánsként befolyásolhatja a „rossz” koleszterin csökkentését, és támogathatja a fogyókúrát, diétát. Sok tudós látja a fehér eper potenciálját a rák kezelésében és megelőzésében.
Nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, tanninokat, pektineket, vitaminokat és ásványi anyagokat. Az amerikai Nobel-díjas, Leland H. Hartwell a 20. században bebizonyította, hogy a fehér eper segítség a cukorbetegség és az elhízás elleni küzdelemben.
Természetesen nem csak tápanyag tartalma miatt érdemes fogyasztani, hanem a gyakorlati értéke is van. A szárított eper egy önálló snack is lehet, amely jól passzol sokféle desszerthez, reggeli gabonapehelyhez, kásához vagy gyümölcssalátákhoz. .
Összetevők
Fehér eper
A fehér eper tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1442 kJ / 340 kcal
721 kJ / 170 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
2,6 g
0,1 g
1,3 g
0,05 g
2%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.