Leírás
Az adzuki babot a többi hüvelyeshez hasonlóan fontos fehérje- és rostforrás, illetve rendkívül gazdag B1- és B2 vitaminban, kalciumban, mangéziumban, vasban és foszforban.
Története nem Japában, hanem az időszámítás előtti Kína és Korea területén kezdődött, egész Kelet – Ázsiában régóta ismert, kedvelt és termesztett növény.
A mindössze 5 mm-es adzuki babszemek többnyire vörösek, leggyakrabban ragukhoz, salátaként, salsa alapjaként, szendvicsekhez és pástétomokhoz használják. De az ázsiai konyhában édesen is szokták fogyasztani (cukorral főzik őssze, majd a gesztenyéhez hasonlóan ízesítik és ahhoz hasonló massza jön létre).
De számos különleges felhasználasi lehetőséget nyújt a teától egészsen a szépségápolásig!
Az adzuki bab természetes forrása a következőknek:
Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
Foszfor- A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
Összetevők:
adzuki bab
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1302 kJ / 315 kcal
651 kJ / 158 kcal
8%
Zsír
– Telített zsírsav
1,6 g
0,2 g
0,8 g
0,01 g
1%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.