Leírás
A mogyoróvaj eredete
A földimogyorókrém nem más, mint krémesre őrölt földimogyoró.
John Harvey Kellog, amerikai orvos fedezte fel a 19. században. Egyes források szerint azonban már az aztékok, a 12. században elgondolkodtak azon, hogy a pörkölt mogyorót krémessé őröljék.
Nem számít kinek a felfedezése, az biztos, hogy megváltoztatta a reggeli elkészítésének módját a legtöbb amerikai házban, majd meghódította a világot.
Sima vagy ropogós?
A földimogyorókrémnek két fő típusát ismerjük: a simára aprított, krémeset; illetve a ropogósat, amiben apró földimogyoró darabok vannak. Azonban ízesített fajtáik is nagy népszerűségnek örvendenek.
Állaguktól függetlenül termékeink sótól, cukortól, hidrogénezett növényi olajaktól és más mesterséges adaléktól mentesek. A természetes mogyoróolaj kicsapódhat a felületére, ezért elképzelhető, hogy fogyasztás előtt meg kell keverni.
Egy biztos: a kókuszos mogyoróvaj rátesz még egy lapáttal minderre: a kókusz és a méz hozzáadásával egy teljesen új ízélményt kapunk, aminek extrém nehéz ellenállni.
Összetevők
Pörkölt földimogyoró 71%, kókuszdiópehely 20%, méz 9%
100%-ban természetes, pálmaolaj-mentes, só és cukor hozzáadása nélkül
A kókuszos mogyoróvaj tárolása
Tárolja szobahőmérsékleten. Felbontás után 1 hónapon belül el kell fogyasztani.
További információk: A paszta felületén található mogyoróolaj természetes jelenség.
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (25 g)
RI%* (25 g-ban)
Energiaérték
2414 kJ / 583 kcal
604 kJ / 146 kcal
7%
Zsír
– Telített zsírsavak
45,4 g
15,0 g
11,3 g
3,7 g
16%
19%
Szénhidrát
– Cukor
16,8 g
12,9 g
4,2 g
3,2 g
2%
4%
Rost
9,4 g
2.4 g
–
Fehérje
22,2 g
5,6 g
11%
Só**
0,04 g
0,01 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.