Leírás
A goji bogyó eredete
A goji bogyó apró korallszínű gyümölcs, Európában elsősorban szárított formában kapható. Goji borítja Kína, Tibet és Mongólia dombjait és völgyeit.
Az aszalt goji bogyó hatása
A tibetiek azt állítják a goji bogyóról, hogy:
jó hatással van a szemre
táplálja a vesét és májat
lassítja a természetes öregedés folyamatát
erősíti a szervezet immunvédelmét
csökkenti a szabad gyökök okozta veszélyt
pozitívan hat az egészséges koleszterinekre
segít a testsúly megtartásában, illetve kontrollálásában
lassítja az őszülést és hajhullást
pozitív hatással van a vérnyomásra, a vércukorszintre, az agyra és a véredényekre
Ezen kívül gazdag kalciumban, vasban és C-vitaminban:
Kalcium – segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat.
Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában.
C-vitamin- elősegíti az immunrendszer megfelelő működését.
Összetevők
Szárított (aszalt) goji bogyó
A goji bogyó tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1441 kJ / 343 kcal
721 kJ / 171 kcal
9%
zsír
– telített zsírsavak
0,4 g
0 g
0,2 g
0 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.