Leírás
A tökmag valódi E- és C-vitamin forrás, de található benne magnézium, cink, magnézium, foszfor és a kálium is. Alacsony zsírtartalmú, kalóriában szegény antioxidáns hatású mag.
Kiváló fehérjeforrás, mely a vérszegénységtől a vese-, szív- és májbántalmakig az egészségünket szolgálja.
A tökmag ezenkívül hatásos lehet a prosztataproblémákra, csökkentheti az álmatlanságot, és pótolhatja a vashiányt. Segíthet a csontritkulás távoltartásában. Mivel A-vitaminban gazdag, a szemünk egészségét is óvhatja.
Összetevők:
Egész tökmag, héjban
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
2444 kJ / 589 kcal
1222 kJ / 293 kcal
15%
Zsír
– Telített zsírsav
45,8 g
8,48 g
22,9 g
4,24 g
33%
21%
Szénhidrát
– Cukor
12,7 g
11,3 g
6,35 g
5,65 g
2%
6%
Rost
5,3 g
2,65 g
–
Fehérje
28,9 g
14,45 g
29%
Só**
0,05 g
0,025 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.