Leírás
A müzli felhasználása
A müzlit nagyon könnyű elkészíteni, munkába és iskolába is vihetjük, és gyakorlatilag milliónyi variációja rendelkezik. Ízesíti a joghurtot, a tejet és a növényi tejet, a kását, és szezonális vagy aszalt gyümölcs hozzáadásával a reggeli soha nem lesz unalmas.
A müzli hatása
A müzlit eredetileg nagyon egészséges ételnek tartották, majd később pont az ellenkezőjét gondolták. Az igazság a kettő között van – minden az adott étel összetételétől és cukortartalmától függ.
Ebben a müzliben az összetevők 85% -a gabonapehely, a maradék pedig mazsola és áfonya, mely nemcsak ártalmatlan, hanem foszfor, magnézium, vas és cink gazdag forrása is. A müzli rossz hírnevét a granolával való hasonlóság okozhatja, amely valójában sok kalóriát tartalmaz, a zsírban és a mézben történő pirítás eredményeként (természetesen ott se lehet kijelenteni, hogy egészségtelen.).
Összetevők
Zabpehely, búzapehely, kukoricapehely (kukorica kása, cukor, só, árpa malátakivonat , savasságszabályozó: nátrium-foszfátok), áfonya (szárított áfonya, cukor, napraforgóolaj), Thompson mazsola (szárított mazsola, növényi olaj).
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban
(50 g)
RI%*
(50 g-ban)
Energiaérték
1472 kJ / 352 kcal
736 kJ / 176 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
4,1 g
0 g
2,1 g
0 g
3%
0%
Szénhidrátok
– Cukor
76,6 g
9,5 g
38,3 g
4,8 g
15%
5%
Rost
7,8 g
3,9 g
–
Fehérje
8,6 g
4,3 g
9%
Só**
1 g
0,5 g
8%
Vitaminok és ásványi anyagok
100 g-ban
Egy adagban
(50 g)
RI%*
(100 g-ban)
Foszfor
286 mg
43 mg
41%
Magnézium
86 mg
43 mg
23%
Vas
3 mg
1,5 mg
21%
Cink
2 mg
1 mg
20%
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.