Description
A vöröslencse eredete
A vöröslencse a babfélék családjába tartozik és többféle színben kapható – vörös, zöld, sárga, barna és fekete. Leggyakrabban azért választják a többi fajta közül, mert nem vagy csak rövid ideig szükséges áztatni és a főzési ideje is vöröslencsének a legrövidebb.
Mihez használható a vöröslencse?
A vörös lencse egy igazán sokoldalú élelmiszer. Felhasználhatjuk levesekhez, pörkölthöz, fasírthoz, különböző krémekhez és antipastikhoz, szószokhoz vagy salátához hozzáadva. Bármihez is szeretnénk használni, a vöröslencse egy igazán különleges íz-élményt nyújt, ami bármelyik ételt képes egy következő szintre emelni.
A vöröslencse élettani hatása
A vöröslencse kiváló élettani hatásokkal bír: javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést és a daganatos betegségek megelőzésében is segít. Magas folsav tartalommal és omega 3-6 zsírsavakkal rendelkezik.
A vegánok kincse
A vöröslencsét fehérjében gazdag húspótlónak tekintik. Azonban nem kizárólag vegetáriánusok és vegánok számára kincs. A rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezésünkbe. Az egészséggel kapcsolatos szempontok mellett gyakorlati előnyeivel is rendelkezik a vöröslencse. Olcsó, könnyen elkészíthető és ideális a hüvelyes zöldségekkel végzett kulináris kísérletek kezdetén. Nem irritálja az emésztőrendszert, és mindenki ízlésének megfelelhet.
A vörös lencse tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1231 kJ / 344 kcal
616 kJ / 172 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
1,1 g
0,2 g
0,55 g
0,1 g
1%
1%
Szénhidrát
– Cukor
29,6 g
2,0 g
14,8 g
1,0 g
6%
1%
Rost
30,5 g
15,3 g
–
Fehérje
25,8 g
12,9 g
26%
Só **
0,02 g
0,01 g
Reviews
There are no reviews yet.