Leírás
A törökmogyoró krém felhasználása
A törökmogyoró az egyik legnépszerűbb dióféle Európa-szerte. A törökmogyorókrémet használhatjuk süteményekhez, pitékhez, fagylalthoz, édességek készítéséhez és díszítéséhez.
A törökmogyoró krém élettani hatása
Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: E- és B-vitaminban, vasban, magnéziumban, cinkben, foszforban és káliumban.
Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Összetevők
100% pörkölt törökmogyoró – 100%-ig természetes. Pálmaolaj, só és cukor hozzáadása nélkül készül.
A törökmogyoró krém tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban. Felbontás után 1 hónapon belül el kell fogyasztani.
További információk: A krém felületén található mogyoróolaj természetes jelenség.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (25 g)
RI%* (25 g-ban)
Energiaérték
2793 kJ / 677 kcal
698 kJ / 169 kcal
8%
Zsír
– Telített zsírsav
63 g
4,51 g
15,8 g
1,1 g
23%
6%
Szénhidrát
– Cukor
6 g
4 g
1,5 g
1,0 g
1%
1%
Rost
8,9 g
2,2 g
–
Fehérje
17 g
4,3 g
9%
Só **
0,01 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.