Description
A tápiókaliszt hatása
A tápióka könnyen emészthető és tápláló, nem tartalmaz glutént. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél megfelelő működéséhez. Segíti a máj és a vese működését, megtisztítását a toxikus anyagoktól. A tápióka gluténmentes, így minden változatában fogyaszthatják gluténérzékenyek is.
A tápióka liszt felhasználása és elkészítése
Sűríthetünk vele leveseket, főzelékeket, adhatjuk szószokhoz, illetve desszertek, palacsinták összetevője.
Tápióka pudinghoz: Öblítse le a tápiókát, áztassa tejben, növényi tejben kb. 20 percig. Ezután főzzük fel ebben a folyadékban, nagyon alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg össze nem sűrűsödik.
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tartályban vagy tasakban.
A tápiókaliszt szénhidráttartalma 100g-ban: 91g
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1524 kJ / 364 kcal
762 kJ / 182 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
0,1 g
0 g
0,05 g
0 g
Reviews
There are no reviews yet.