Szójabab liszt 500g

470 Ft

SKU 694 Kategória

Leírás

A szójabab liszt eredete
Noha a kínaiak 4000 éve eszik a szóját, az európaiak még mindig csak ismerkednek vele és felhasználási lehetőségeivel. Növekvő népszerűségét rendkívül magas fehérjetartalmának és szinte végtelen kulináris lehetőségeinek köszönheti. A hústól eltérően nem tartalmaz koleszterint, és nagy adag rostot biztosít. A szójában található fitoösztrogének enyhítik a menopauza tüneteit és csökkentik a rák kockázatát.
A szójababliszt hatása
Kutatások szerint napi 47 gramm szójaprotein fogyasztása 9,3 százalékkal csökkenti a koleszterin, illetve 12,9 százalékkal a rossz koleszterin szintjét  a szervezetben, ezáltal pedig a szívbetegségek, érelmeszesedés kialakulásának esélyét is csökkentheti. A többi babféléhez hasonlóan alacsony a glikémiás indexe, mivel fehérje-, illetve zsírtartalmához képest alacsony a szénhidráttartalma. Éppen ezért cukorbetegek, inzulinrezisztensek is bátran fogyaszthatják rendszeresen.
A szójababliszt felhasználása
A vegetáriánusok, vegánok egyik legkedveltebb alapanyaga, hiszen értékes fehérjetartalma, és különleges textúrája megannyi kulináris lehetőséget rejt magában. Kiválóan alkalmas különféle pékárukhoz, valamint a levesek és szószok sűrítéséhez.
Összetevők
Szójabab liszt
Tárolása
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.

Tápérték

100 g-ban

Egy adagban
(50 g)

RI%*
50 g-ban

Energiaérték

1867 kJ / 446 kcal

934 kJ / 223 kcal

11%

Zsír
– Telített zsírsav

19,94 g
2,88 g

9,97 g
5,76 g

14%
29%

Szénhidrátok
– Cukor

30,16 g
7,33 g

15,08 g
3,66 g

6%
4%

Rost

9,3 g

4,65 g

Fehérje

36,49 g

18,25 g

36%

Só**

0,01 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szójabab liszt 500g” értékelése elsőként

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!