Description
Medvehagyma – az amarilliszfélék családjába tartozó faj. Nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is.
A medvehagyma hatása
Vadon növekszik Európában, Kis-Ázsiában és a Kaukázusban, de más régiókban is termesztik. Néha vadfokagymának vagy boszorkányhagymának hívják. A szárított medvehagyma számos jótékony hatással bír, ezért gyakran nem csak fűszerként, hanem gyógynövényként is használják. – Antibakteriális, vírusellenes, hozzájárul a haj, bőr és a körmök megfelelő állapotának fenntartásához.
A növény zöld, hosszúkás levelekkel rendelkezik és sajnos nem nehéz összetéveszteni a mérgező gyöngyvirággal.
A medvehagyma a fokhagymához viszonyítva kevésbé megterhelő az emésztés szempontjából, illetve nem okoz rossz leheletet.
A szárított medvehagyma felhasználása
Különleges aromája miatt széles körben használják a szárított medvehagymát. Adható salátákhoz, túróhoz, krémsajtos ételekhez, szószokhoz.
Receptötlet
Hozzávalók:
200 g krémsajt vagy túró
3 evőkanál medvehagyma
só, bors ízlés szerint
Az egészet villával alaposan keverjük össze. Kenyérrel, priítóssal tálaljuk.
Összetevők
szárított medvehagyma
A szárított medvehagyma tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Reviews
There are no reviews yet.