Description
A magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag tartalma miatt az alábbi területeken mutatták ki jótékony hatását:
energiatermelés
gyulladáscsökkentő reakció
antioxidáns tulajdonságok
A spirulinában található szénhidrátok egyszerűen felszívódnak, ezzel biztosítva sejtjeinknek szükséges energiát. Megnöveli az egészséges baktériumok szintjét a belekben, ami pedig több B6-vitamin előállításával és energialökettel jár. Vasban is gazdag, és a magas B-vitamin és vasszint sokat segíthet olyanoknál, akik vérszegénység miatt gyengeséggel és fáradsággal küzdenek.
Gyulladáscsökkentő reakciók
Számol tanulmány született, melyek bizonyították, hogy a spirulina erősíti immunrendszerünket, gátolja a hisztamin felszabadulását, és így megakadályozza a túlzott allergiás reakciókat. (A tápanyaghiányban szenvedő embereknél igen gyakori jelenség lehet).
Erős antioxidáns (részben a magas klorofill és fikocianin tartalma miatt), mely segít megvédeni sejtjeinket. Ezen a hatása miatt szépségipari összetevőként használják.
A spirulina tehát természetes forrása a következőknek:
Kalcium- szükséges az egészséges csontok és fogak fenntartásához
Vas- segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában, 100g spirulina, a napi vas szükséglet 150%-át tartalmazza
Kálium- segít fenntartani a normál vérnyomást
Magnézium- amely segíti a fáradtság csökkentését. Segít az izmok és az idegrendszer megfelelő működésében
Cink – elősegíti az egészséges haj, köröm, bőr fenntartását és a normális látás fenntartását.
természetes rost – emésztésünk támogatója, gyomor- és bélrendszerünkhöz, immunrendszerünkhöz elengedhetetlen
béta-karotin
B-vitamin, komplex: elengedhetetlenek az energiához
esszenciális zsírsavak:ezek olyan zsírsavak, melyek segítik a szív egészséges működését, és ételeinken keresztül juthatunk hozzájuk. Az anyatejen kívül a spirulina jelenti a gamma-linolénsav legjobb ismert forrását.
Ajánlott napi adag
3-6 gramm
Használat
Ajánlott 1-2 gramm étkezés után naponta háromszor. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.
További információk
Az étrend-kiegészítők nem alkalmazhatók változatos étrend helyettesítésére. Csak az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott étrend biztosítja a test megfelelő működését.
Ellenjavallatok
A terméket nem használhatják az emberek, akik allergiásak az alkotóelemek bármelyikére.
Összetevők:
Spirulina por (Arthrospira platensis), emulgeálószer – szilícium-dioxid, emulgeálószer – zsírsavak magnéziumsói.
Tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban, gyermekektől elzárva.
Tápérték
100 g-ban
RI%* 3 g adagban
RI%* 6 g adagban
Energiaérték
1214 kJ / 290 kcal
36 kJ / 9 kcal (0,45%)
73 kJ / 17 kcal (0,85%)
Zsír
– telített zsírsav
7,72 g,
2,65 g
0,23 g (0,33%)
0,08 g (0,40%)
0,46 g (0,66%),
0,16 g (0,80%)
Szénhidrát
– Ebből cukor
23,9 g
3,1 g
0,72 g (0,28%)
0,09 g (0,10%)
1,43 g (0,55%),
0,19 g (0,21%)
Rost
3,6 g
0,11 g (-)
0,22 g (-)
Fehérje
57,47 g
1,72 g (3,4%)
3,45 g (6,9%)
Só **
2,62 g
0,08 g (1%)
0,16 g (3%)
Ásványi anyagok
100 g-ban
RI%* 3 g adagban
RI%* 6 g adagba
Spirulina tartalom, grammban:
Kalcium
vas
kálium
réz
magnézium
cink
jód
100 g
200 mg
60 mg
1540 mg
0,1 mg
433 mg
1,7 mg
1700 ug
3 g
6 mg (0,8%)
1,8 mg (13%)
46,2 mg (2,3%)
0,003 mg (0,3%)
13 mg (3,5%)
0,05 mg (0) , 5%)
51 µg (34%)
6 g
12 mg (1,5%)
3,5 mg (25%)
92,4 mg (4,6%)
0,005 mg (0,5%)
26 mg (7%)
0,1 mg (1%)
102 µg (68%)
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Reviews
There are no reviews yet.