Description
A rizspehely felhasználása
A tápláló reggeli joghurtban, növényi joghurtban sokan szoktak rizspelyhet áztatni, de készíthetünk belőle kását, vagy használhatjuk levesekhez is.
A rizspehely receptek között a kása, a leves dominál. A terméknek viszont számos más, kreatív felhasználási lehetősége van. Használható finom sütemények, tejszínes pudingok, palacsinták és akár gyümölcspiték készítéséhez is. A rizspehely fontos helyet foglal el a vegetáriánusok és vegánok étrendjében is.
A rizspehely hatása
Nem tartalmaz glutént, és elhanyagolható mennyiségű zsír van benne, ami biztonságosan fogyaszthatóvá teszi csecsemők és gyermekek, valamint allergiások, betegek és idős emberek számára is. Gazdag fehérjeforrás és magas a B-vitamin tartalma.
A B-vitaminnak fontos szerepe van a depresszió és a szorongás enyhítésében, továbbá energiát biztosítanak a szervezet számára és támogatják a zsírok, fehérjék és szénhidrátok anyagcseréjét. Kifejezetten jó hatással van az agy és az idegrendszer működésére.
A rizspehely elkészítése
Ha a rizspelyhet kásának szeretnéd elkészíteni, nincs is más dolgod, mint egy tálban összekeverni tetszőleges mennyiségű rizspelyhet kétszeres mennyiségű tejjel vagy növényi tejjel és egy kevés cukorral vagy édesítőszerrel. Alacsony lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Amint buggyant egyet, kettőt: kész is! Ízesítsd kedved szerint: gyümölcsökkel, fahéjjal, magvakkal vagy kakaóval.
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tartályban vagy tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1510 kJ / 360 kcal
755 kJ / 180 kcal
9%
zsír
– Telített zsírsav
0,7 g
0,2 g
0,35 g
0,1 g
1%
1%
Szénhidrát
– Cukor
77 g
0,5 g
38,5 g
0,25 g
15%
Reviews
There are no reviews yet.