Leírás
A rizsliszt hatása
A rizsliszt a rizsszemek finom őrlésével készül. A japán konyha, valamint a gluténmentes étrend szerves része. A Cseresznyevirág Országában rizstésztát is készítenek belőle, az európai konyhában jól használható sűrítőként vagy palacsintákhoz, sütemények elemként. Magas az élelmi rost-tartalma, ami támogatja az emésztést, emellett segíti a rossz koleszterin elleni küzdelmet.
A rizsliszt felhasználása és előnyei
A rizsliszt az élelmiszer-intoleranciával küszködőknek igen javallott, e a konyha számos területén használható. Érdemes megjegyezni azonban, hogy gluténmentessége miatt, hogy a sütésnél, hogy a sütemény rugalmasságát biztosítsa, a megfelelő arányban más lisztet is érdemes hozzáadni.
A kulináris célokon kívül kiválóan alkalmas otthoni kozmetikumok, például maszkok, balzsamok készítésére is.
A rizsliszt kissé édes ízű, így kiválóan alkalmas édes süteményekhez, palacsintákhoz, desszertekhez. Tésztát, pitéket, palacsintát készíthetünk vele , továbbá passzol zselék, levesek, szószok sűrítéséhez is.
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tartályban vagy tasakban.
A rizsliszt szénhidráttartalma 100g-ban: 77g
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1465 kJ / 349 kcal
733 kJ / 174 kcal
9%
zsír
– telített zsírsavak
0,7 g
0,15 g
0,35 g
0,08 g
1%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.