Leírás
A pörkölt sótlan földimogyoró felhasználása
A földimogyoró nagyszerű kiegészítője lehet a sült vagy párolt ételekhez, a halhoz, a tésztafélékhez, de a desszertek, a vacsora és a reggeli ételek összetevőjeként fennséges. Használhatók nyersként (egészben vagy őrölve), pörkölve és sütve, valamint a népszerű földimogyorókrém formájában.
A pörkölt földimogyoró élettani hatása
A pörkölt földimogyoró gazdag a következő ásványi anyagokban:
Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
Összetevők
pörkölt földimogyoró
A pörkölt földimogyoró tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tartályban vagy tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
2466 kJ / 595kcal
1233kJ / 298 kcal
15%
Zsír
– Telített zsírsavak
46,1 g
6,1 g
23,1 g
3,1 g
33%
15%
Szénhidrát
– Cukor
11,9 g
6,4 g
5,95 g
3,2 g
2%
4%
Rost
7,3 g
3,7 g
–
Fehérje
29,4 g
14,7 g
29%
Só**
0,04 g
0,02 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.