Leírás
Citrus- és alma pektin otthoni befőzéshez
Poliszacharid, pektin, sűrítőanyag, E440 – többféle név, mely valójában ugyanazt takarja. Az E440 zavaróan hangzik, túl laboratóriumi jellegű, nem annyira ismerős. Általános tévhit, hogy az E számokkal jelölt anyagok károsak. Egyszerű zselésítőket, sűtítőket vagy természetes színezékeket (pl kurkumin) is jelölik E-számmal.
Mi a pektin?
A pektin egy növényi eredetű, teljesen természetes és magas rosttartalmú szacharidféle. A pektin név a görög "pectos" szóból származik , ami alvadást jelent .
Pektin hatása
Biológiailag a pektinek a zöldségek és gyümölcsök sejtfalaiban találhatók. Jellemző tulajdonságuk a folyadékok savas környezetben való sűrítésének képessége – anélkül, hogy hatalmas mennyiségű édesítőszert kellene hozzáadni. Ennek köszönhetően tökéletesek házi készítésű befőttek előállításához.
Összetevők
Pektin, szacharóz
Pektin tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (10 g)
RI%* 10 g-ban
Energiaérték
1070 kJ / 256 kcal
107 kJ / 26 kcal
1%
Zsír
– Telített zsírsav
1,5 g
0,5 g
0,2 g
0,1 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.