Őrölt, zsírtalanított lenmag 500g

390 Ft

SKU 589 Kategória

Description

A lenmagot évezredek óta fogyasztja az emberiség. A len kicsi, sötétbarna- vagy aranybarna színű mag, mely a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak. Nagyon magas a rosttartalma. Támogatja az emésztést és a szívműködést, csökkenti a koleszterin szintet.

Az őrölt lenmagot használják vegetáriánus és vegán konyhákban is. Biztosítja az omega-3-bevitelt, illetve sűrű, ragacsos állagának köszönhetően kiváltható vele a tojás használata, fogyasztása.

A lenmag nem csak az emésztésnek tesz jót, hanem széppé teheti a bőrt, csökkentheti az édesség utáni vágyat, összhangba hozhatja a hormonrendszert, segítheti a fogyókúrát.

Lignánt is tartalmaz, ami egy szelíd hatású fitoösztrogén. (Hétszer többet tartalmaz, mint például a lenmag). A lignánok akadályozzák az ösztrogénfüggő daganatok kialakulását, csökkentik a menstruációs panaszokat, menupauza tüneteit, gyulladásokat, fájdalmakat. De a férfiakra is csak pozitívan hat, csökkenti a prosztata daganat kialakulásának esélyét.

A lenmag fogyasztása csökkenti a vércukrot és a vér inzulintartalmát, és növeli a sejtek inzulinérzékenységét.

Az őrölt lenmag kiváló forrása a következőknek:

B1 vitamin – A B1 vitamin vagy tiamin igazi agyserkentő, kedvezően hat az idegrendszerre, fokozza a vérkeringést, segíti a vérképződést,szénhidrát-anyagcserét és a savtermelést.
Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
Magnézium– segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
Szelén – segít a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, antioxidáns és antivirális hatású. Támogatja a pajzsmirigy megfelelő működését, segít a hormonális egyensúly megtartásában, illetve a meddőség kezelésében.

Összetevők:

őrölt lenmag

Tárolása:

Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.

 Tápérték

100 g-ban

Egy adagban (10 g) 

RI%*  10 g-ban

Energiaérték

1315 kJ / 313 kcal

132 kJ / 31 kcal

2%

Zsír
– Telített zsírsav

9 g
1,1 g

0,9 g
0,11 g

1%
1%

Szénhidrát
– Cukor

7 g
2 g

0,7 g
0,2 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Őrölt, zsírtalanított lenmag 500g”

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!