Description
A mungóbab Indiából származik, de a világ számos részén, például Dél-Ázsiában, Malajziában és Kínában is termesztik, ahol a helyi konyha fontos alkotóeleme.
Mint minden hüvelyes, a mungóbab is sok fehérjét tartalmaz, amelynek köszönhetően tökéletesen helyettesíti a húskészítményeket a vegetáriánus vagy vegán ételekben. Alacsony energiatartalmú, viszont vitaminokban és ásványi anyagokban és rostban gazdag. Magas a B- és C-vitamin, illetve vastartalma, de ezeken kívül még folsavat, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.
Ugyanolyan sokféleképpen használható, mint a többi babféle: egytálételek, főzelékék, saláták, pástétomok, kásák, levesek kiváló alapanyaga.
Összetevők:
Mungóbab
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1302 kJ / 315 kcal
651 kJ / 158 kcal
8%
Zsír
– Telített zsírsav
1,6 g
0,2 g
0,8 g
0,01 g
1%
Reviews
There are no reviews yet.