Leírás
A magozott datolya nem csak az íze miatt kedvelt: a páratlan élettani hatásaiért is szerethetjük. Magas a kálium,kalcium, magnézium, A-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, és a vastartalma, de nátriumtartalma alacsony, szívünknek kedvező nassolnivaló.
A datolya jótékony hatása
A magozott datolya jótékonyan hat a koleszterinszintünkre, ami által a pulzus és a vérnyomás is normalizálódik. Káliumtartalmának köszönhetően támogatja az idegrendszerünket, vastartalma pedig a vérszegénység megelőzősében vagy helyreállításában társunk. Magas a rosttartalma, ami emésztésünknek tesz jó szolgálatot.
Mivel energiatartalma rendkívül magas, ha extra energiára van szükségünk (tanulás, szellemi munka, sporttevékenység), néhány szem datolyával hozzájuthatunk a szükséges többletre.
Mire jó a magozott datolya?
Önmagában vagy kávé mellé a legfinomabb, de a magozott datolyából számos finomságot is készíthetünk: datolyaszirupot, melyet cukor kiváltására használhatunk; de használhatjuk salátákhoz, desszertekhez, snackekhez, reggeli kásákhoz, süteményekhez, turmixokhoz. Akár vegán „energiagolyókat” is készíthetünk! Receptünket megtalálod blogunkban.
De mit is rejt magában ez a földi csoda, a magozott datolya?
A datolya gazdag forrása a következőknek:
Kálium – segít az idegrendszer megfelelő működésében, illetve a vérnyomás szabályozásában
Réz – szintén az idegrendszerünket támogatja
Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot.
B6-vitamin– elősegíti az immunrendszer megfelelő működését
Magas rosttartalom – az egészséges emésztésért és bélrendszerért
A-vitamin – bőrünk, látásunk egészégéért felelős
Összetevők
Datolya
A magozott datolya tárolása
Tárolja a magozott datolyát száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1229 kJ / 290 kcal
615 kJ / 145 kcal
7%
Zsír
– Telített zsírsav
0,4 g
0,1 g
0,2 g
0,05 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.