Liofilizált banán 60 g (szeletelt)

2 100 Ft

SKU 5003 Kategória

Leírás

A liofilizált banán (szeletelt) jellemzői
A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, egy tartósítást szolgáló eljárás, mely során a szárításra szánt gyümölcsöt víztartalmától megfosztanak. Először -50°C körüli hőmérsékletre lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan melegítve szublimáltatják a vizet („eltüntetik”) belőle. A víz közvetlenül jég halmazállapotból gáz halmazállapotú gőzzé alakul (folyadékállapot kimaradásával).

A gyümölcsöt végül szárítják és az eredmény egy 1-2% nedvességtartalmú, friss, robbanásszerű ízélménnyel rendelkező, teljes tápanyagtartalmát megtartó gyümölcs, mely nem csak egészséges és finom, de esztétikus is, köszönhetően a magas színvonalú, kíméletes eljárásnak.

A liofilizált banán (szeletelt) ízében változatlan marad, sőt, talán még kifejezőbb lesz! Különlegessége, hogy megtartja alakját is, így nassoláson kívül, különösen alkalmas desszertek, müzlik, granolák, édességek dekorációjára.
A liofilizált banán (szeletelt) előnyei
Tápanyagtartalma, összetevői nem károsodnak, vitaminjai nem bomlanak le. Ízét, aromáját megőrzi. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot, aromát, adalékanyagot.  Szerkezetében sem történik változás, díszítésre is tökéletesen alkalmas és hosszú ideig eltartható.

A liofilizált banán erősíti az immunrendszert (köszönhetően a megmaradt magas vitamintartalomnak), alacsony a kalóriatartalma, csökkenti az édesség és nassolnivalók iránti vágyunkat. Fogyasztásával küzdhetünk a szív- és érrendszeri, daganatos és más civilizációs betegségek ellen. Támogatja az emésztést, és hosszú távon teltségérzetet biztosít.

A liofilizált gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, tehát kevesebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Néhány kanálnyi fagyasztva szárított gyümölcs annyi antioxidánst tartalmaz, mint egy kisebb csészényi friss.

Cukorbetegek, vegetáriánusok, vegánok, fogyókúrázok is fogyaszthatják. Minden életkor képviselői számára tökéletes választás, csodás tápanyagforrás.
A liofilizált banán (szeletelt) felhasználása
Adható müzlikhez, granolákhoz, kásákhoz, joghurthoz, tejhez. Használható nyersen vagy süteményben, desszertben feldolgozva, díszítésre használva, sőt mártások, szószok, turmixokat ízesíthetünk vele.

Tápértéke

100 g-ban
Egy adagban (5 g)
RI * (5 g-ban)

Energiaérték

1438 kJ / 348 kcal
73 kJ / 17 kcal
1%

Zsír
– telített zsírsav
6,2 g
0,44 g
0,31 g
0,02 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Liofilizált banán 60 g (szeletelt)” értékelése elsőként

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!