Description
A zöld lencsét mára leginkább Kanadában, Indiában, Törökországban és az USA-ban termesztik. A lencse az egyik legnépszerűbb hüvelyes zöldség. Zöld változatát talán nem olyan ismert, mint a vörös, de finom íze, könnyű állaga és magas fehérjetartalma kedvelt eledellé tette.
A vegetáriánusok és vegánok különösen kedvelik, magas fehérjetartalma miatt. Kiváló húspótló. Ezenkívül sok rostot tartalmaz, gazdag vasban, foszforban, magnéziumban és B-vitaminban.
Összetevők:
zöld lencse
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Felhasználási lehetőségek:
Nagy előnye, hogy más hüvelyekkel ellentétben a főzés előtt nem kell áztatni. Mindenféle salátához, leveshez, egytálételhez használható. Citrommal, olajjal és fűszerekkel keverve finom szendvicskrém készíthető belőle.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1231 kJ / 344 kcal
616 kJ / 172 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
1,1 g
0,2 g
0,55 g
0,1 g
1%
1%
Szénhidrát
– Cukor
29,6 g
2,0 g
14,8 g
1,0 g
6%
1%
Rost
30,5 g
15,3 g
–
Fehérje
25,8 g
12,9 g
26%
Só**
0,02 g
0,01 g
Reviews
There are no reviews yet.