Leírás
A kukoricakeményítő felhasználása
A kukoricakeményítőt sűrítőként használhatjuk a levesekhez, pörköltekhez, főzelékekhez és mártásokhoz. A keményítőt először hozzá kell adni hideg vízhez, össze kell keverni, majd hozzáönteni az ételhez.
A kukoricakeményítő a sütésnél is felhasználható (sütemények, kekszek, piték, palacsinta), finom textúrát adva a süteményeknek. A pudingok és krémek sűrítőjeként is szolgál.
A kukoricakeményítő hatása
A kukoricakeményítő meglepő módon felületek takarítására, edények és konyhai eszközök tisztítására is alkalmas. Ezenkívül a kukoricakeményítő vízzel krémesre keverve rovarcsípésekre (enyhíti a viszketést) és a napégésre (csökkentheti a fájdalmat) is használható.
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helye, szorosan lezárt csomagolásban.
A kukoricakeményítő szénhidráttartalma 100g-ban: 87g
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1493 kJ / 351 kcal
747 kJ / 176 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
0 g
0 g
0 g
0 g
0%
0%
Szénhidrátok
– Cukor
86,8 g
0,9 g
43,4 g
0,45 g
17%
1%
Rost
1,7 g
0,85 g
–
Fehérje
0,2 g
0,1 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.