Leírás
A köménymag a hagyományos magyar konyha egyik legnépszerűbb, legalapvetőbb aromás fűszernövénye, de Európa számos országában, ezen kívül Észak-Afrikában és a Távol-Keleten is sokat használják. Páratlan íze mellett azonban egészségre gyakorolt pozitív hatása is jelentős.
A köménymag hatása
A köménymag javítja az anyagcserét, emellett nagyszerű gyulladáscsökkentő, emésztésjavító, stimuláló, görcsoldó. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is. Tehetjük az ételeinkbe egészben, de őrölve is felhasználhatjuk.
A köménymagot ismerjük olyan fűszernövényként is, amelyet az emésztés javítására használhatunk. A köménymag rendszeres fogyasztásával számos tünetet, kellemetlenséget enyhíthetünk: hasfájás, hasmenés, puffadás, fokozott gázképződésen, hányingerés, sőt a várandós kismamák reggeli rosszullétének tompítására is használható.
Ezen felül stimulálja a hasnyálmirigyet, így az több olyan enzimet állít elő, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez, emellett pedig a túlzott savképződés ellen is küzd. Teaként is fogyaszthatjuk gyógyhatásának fokozása érdekében.
A köménymag felhasználása ételekhez
A kömény a receptekben megtalálható az egész világon. Érdemes zsíros, sült és nehezen emészthető ételekhez adni, de egyes pékárukhoz adva, azokra szórva is különleges, kellemes ízt kapunk.
Összetevők
köménymag
Köménymag tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.