Description
A kókuszvirág cukor jellemzői
A kókuszvirág cukor vagy kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség, természetes édesítőszer. A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája.
Rendkívül kellemes aromájú, enyhén karamelles ízű természetes édesítő, melyet Délkelet-Ázsiában 5000 éve használnak ételek és italok édesítésére.
A kókuszcukor alacsonyabb glikémiás index-szel rendelkezik, mint a hagyományos cukor, és az eredeti, utánozhatatlan íz mellett számos értékes összetevőt is tartalmaz.
A kókuszvirág cukor felhasználása
A kókuszvirág cukor alkalmas főzésre, sütésre vagy kávé, tea ízesítésére is. Akár karamellizálni is lehet pont úgy, mint a hagyományos cukrot. Mivel nincs utóíze, így azok is bátran fogyaszthatják, akik nem szeretik a kellemetlen ízzel járó természetes édesítőszereket.
A kókuszvirág cukor tárolása
Tárolja száraz és hűvös helye, szorosan lezárt csomagolásban.
A kókuszcukor kalória tartalma: 100 g-ban 386 kcal
A kókuszcukor glikémiás indexe: alacsony
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (10g)
RI%* (10 g-ban)
Energiaérték
1620 kJ / 386 kcal
162 kJ / 39 kcal
2%
Zsír
– telített zsírsavak
0,36 g
0,17 g
0,04 g
0,02 g
Reviews
There are no reviews yet.