Leírás
A kesudió krém felhasználása
A kesudiókrém tökéletes kenyérre kenve, fagylalthoz, palacsintához, házi készítésű süteményeinkhez, de akár egyes főételekhez és salátákhoz is adhatjuk.
Maga a kesudió, akárcsak a többi dióféle, olajos mag, rendkívül egészséges gyümölcs, mely jellegzetes, kissé édes ízű.
A kesudió krém élettani hatása
Olajsav tartalma kifejezetten jótékony, egészséges a szívnek, antioxidáns hatása miatt pedig csökkenti, megelőzi az egyes szívproblémák kialakulását. A benne található magnézium csökkenti a vérnyomást, támogatja a csontok épségét, támogatja az idegeket, izmokat, ereinket, sőt a fogínyvérzés megelőzésében vagy csillapításában is hasznos a fogyasztása.
Kesudióval a betegségek megelőzéséért
Számos kóros állapot megelőzésében vagy terápiás étrend kiegészítésben társunk: csökkenheti az epekő kialakulását, a flavonolok harcolnak a rákos sejtek ellen, réztartalma pedig ezen tulajdonságát csak erősíti. Serkenti az emésztést, vastartalma pedig vérképzésünket regenerálja.
A kesudió tehát természetes forrása a következőknek:
Magnézium- segít csökkenteni a fáradtságot, stresszt és kimerültséget
Vas- segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában
Cink- segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét.
Összetevők
100% pörkölt kesudió – 100%-ig természetes. Pálmaolaj, só és cukor hozzáadása nélkül készül.
A kesudió krém tárolása
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban. Felbontás után 1 hónapon belül el kell fogyasztani.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (25 g)
RI%* (25 g-ban)
Energiaérték
2533 kJ / 603 kcal
633 kJ / 151 kcal
8%
Zsír
– Telített zsírsavak
46,3 g
9,2 g
11,6 g
2,3 g
17%
12%
Szénhidrát
– Cukor
29,7 g
5,0 g
7,4 g
1,3 g
3%
1%
Rost
3,0 g
0,8 g
–
Fehérje
15,3 g
3,8 g
8%
Só **
0,04 g
0,01 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.