Leírás
A kesudió felhasználása
A kesudió, akárcsak a többi dióféle, olajos mag, rendkívül egészséges gyümölcs, mely jellegzetes, kissé édes ízű. Számos desszert alapját szolgáltatja, de kesu paszta/krém formában is nagyon kedvelt csemege.
A kesudió hatása
A kesudió jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. Téves a feltételezés, miszerint hízlal. A kalóriatartalma nem vészes, zsírtartalma pedig alacsony más dióféléhez viszonyítva. Az olajsav tartalma azonban kifejezetten jótékony, egészséges a szívnek, antioxidáns hatása miatt pedig csökkenti, megelőzi az egyes szívproblémák kialakulását.
A benne található magnézium csökkenti a vérnyomást, támogatja a csontok épségét, támogatja az idegeket, izmokat, ereinket, sőt a fogínyvérzés megelőzésében vagy csillapításában is hasznos a fogyasztása.
Számos kóros állapot megelőzésében vagy terápiás étrend kiegészítésben társunk: csökkenheti az epekő kialakulását, a flavonolok harcolnak a rákos sejtek ellen, réztartalma pedig ezen tulajdonságát csak erősíti. Serkenti az emésztést, vastartalma pedig vérképzésünket regenerálja.
Magyarán a kesudió egészséges. Nem utolsó sorban mindezek mellett még isteni finom is.
A kesudió tehát természetes forrása a következőknek
Magnézium- segít csökkenteni a fáradtságot, stresszt és kimerültséget
Vas- segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában
Cink- segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét.
Összetevők
Kesudió
Tárolása
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
A kesudió szénhidráttartalma 100 g-ban: 29,7 g
A kesudió kalória tartalma 100 g-ban: 603 kcal
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
2533 kJ / 603 kcal
1267 kJ / 302 kcal
15%
Zsír
– Telített zsírsav
46,3 g
9,2 g
23,15 g
4,6 g
33%
23%
Szénhidrát
– Cukor
29,7 g
5,0 g
14,85 g
2,5 g
6%
3%
Rost
3,0 g
1,5 g
–
Fehérje
15,3 g
7,5 g
15%
Só **
0,04 g
0,02 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.