Leírás
A keserű sárgabarack mag bővelkedik a vitaminokban, ásványi anyagokban. B17-vitamin tartalma magasabb, mint az édes magé.
Ezt a vitamint, ha megfelelő mennyiségben viszünk szervezetünkbe, gátolhatja több krónikus betegség kialakulását. Egy szem keserű sárgabarack mag 20-30 mg B17-vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 200 mg, melynek hiánya kedvezőtlen hatással van a szervezetre.
Ezen kívül tartalmaz még B1-, B3-, B6-, C-, E-, K- vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cink, rezeet, mangánt, szelént; rostokat, egészséges zsírokat tartalmaz. Kíváló antioxidáns. Javíthatja az emésztést, segíthet a vérnyomás szabályozásában, a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában.
A keserű íze miatt lehet gyümölccsel, folyadékkal is fogyasztani.
Figyelem!
Az Európai Unió által ajánlott napi mennyiség 5-6 darab, hidrogén-cianid tartalma miatt. Ez a mennyiség egyénenként eltér, de a napi 5-6 szemet ne lépjük túl! Gyerekektől elzárva tartandó!
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50g-ban)
Energiaérték
2539 kJ / 613 kcal
1270 kJ / 307 kcal
15%
Zsír
– Telített zsírsav
51 g
4,3 g
25,5 g
2,15 g
36%
11%
Szénhidrát
– Cukor
13 g
0 g
6,5 g
0 g
3%
0%
Rost
0,8 g
0,4 g
–
Fehérje
25 g
12,5 g
25%
Só**
Értékelések
Még nincsenek értékelések.