Description
A karob por hatása
Szentjánoskenyér, karob. Különösen csengő szavak. Pedig egy vitaminokban, ásványi anyagokban rendkívül gazdag, koffein-, laktóz-, gluténmentes élelmiszer, amelynek kakaóra emlékeztető íze van és vele könnyedén kiváltható az.
A karob port a szentjánoskenyérfa terméséből készítik.
Illata, színe nagyon hasonlít a kakaóra, és ízében is emlékeztet rá. Kissé édeskés, könnyed. Rostokban, vitaminokban (A- és B-vitamin), ásványi anyagokban gazdag. Alacsony a zsírtartalma, bár a kakaóhoz viszonyítva a magasabb szénhidráttartalommal rendelkezik.
Nem tartalmaz koffeint és allergéneket, de sok B-vitamint és sok kalciumot, káliumot és szelént tartalmaz. A karob por csokoládé-karamellás jegye tökéletesen hangsúlyozza a sütemények és az édes desszertek ízét.
Koffein-, glutén- és laktózmentessége, nátriumszegénysége miatt várandósok, kismamák, idősek, gyermekek, illetve tejcukor- vagy gluténérzékenyek is fogyaszthatják bátran.
A karob por felhasználása
Magában vagy kakaóval vegyesen is használható. Édessége miatt nem igényel extra édesítést.
Összetevők
Őrölt szentjánoskenyér-mag
A karob por tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagan (50 g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1263 kJ / 301 kcal
631 kJ / 150 kcal
8%
Zsír
– telített zsírsav
0,7 g
0,1 g
0,35 g
0,05 g
1%
Reviews
There are no reviews yet.