Leírás
A mogyoróvaj eredete
A földimogyorókrém nem más, mint krémesre őrölt földimogyoró.
John Harvey Kellog, amerikai orvos fedezte fel a 19. században. Egyes források szerint azonban már az aztékok, a 12. században elgondolkodtak azon, hogy a pörkölt mogyorót krémessé őröljék.
Nem számít kinek a felfedezése, az biztos, hogy megváltoztatta a reggeli elkészítésének módját a legtöbb amerikai házban, majd meghódította a világot.
Sima vagy ropogós?
A földimogyorókrémnek két fő típusát ismerjük: a simára aprított, krémeset; illetve a ropogósat, amiben apró földimogyoró darabok vannak. Azonban ízesített fajtáik is nagy népszerűségnek örvendenek.
Állaguktól függetlenül termékeink sótól, cukortól, hidrogénezett növényi olajaktól és más mesterséges adaléktól mentesek. A természetes mogyoróolaj kicsapódhat a felületére, ezért elképzelhető, hogy fogyasztás előtt meg kell keverni.
Egy biztos: a kakaós mogyorókrém rátesz még egy lapáttal minderre: a kakaó és a méz hozzáadásával egy teljesen új ízélményt kapunk, aminek extrém nehéz ellenállni
Összetevők
Pörkölt földimogyoró 87%, méz 9%, csökkentett zsírtartalmú kakaó 4%
100%-ban természetes, pálmaolaj-mentes, só és cukor hozzáadása nélkül
A kakaós mogyorókrém tárolása
Tárolja szobahőmérsékleten. Felbontás után 1 hónapon belül el kell fogyasztani.
További információk: A paszta felületén található mogyoróolaj természetes jelenség.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (25 g)
RI%* (25 g-ban)
Energiaérték
2315 kJ / 558 kcal
579 kJ / 140 kcal
7%
zsír
– telített zsírsavak
40,5 g
5,6 g
10,1 g
1,4 g
14%
7%
Szénhidrát
– ebből cukor
18,0 g
12,7 g
4,5
3,2 g
2%
4%
Rost
7,6 g
1,9 g
–
Fehérje
26,5 g
6,6 g
13%
Só**
0,07 g
0,02 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.