Description
A juharszirup eredete
A világon több mint 200 juharfajta létzeik, és ebből számtalan alkalmas is a juharnedv kinyerésére, azonban magát a juharszirupot elsősorban az Észak-Amerika keleti részén honos cukorjuhar fa nedvéből állítják elő. A fa nedvét eredetileg az indiánok fedezték fel, majd használták az étkezésben. Napjainkban Kanadában készítik a legtöbb juharszirupot.
A juharszirupot színük, fényáteresztő képességük, ízük, intenzitásuk szerint A-tól D-ig osztályozzák. Utóbbi a legsötétebb, legintenzívebb. Ez nem minőségre, hanem kizárólag intenzitásra vonatkozó besorolás, ami több tényezőtől függ, mint a juhar fajtájától vagy az időjárástól.
A juharszirup felhasználása
A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer, mely állagában és színében is hasonlít a mézre, ízében kicsit eltér. Lágyabb, kellemesebb. Sok aminosavat, vitamint, ásványi anyagokat tartalmaz.
Süteményekhez, desszertekhez, palacsintákhoz ajánlott.
A juharszirup hatása
Számtalan vitamint (pl B1-vitamin, B5-vitamin), ásványi anyagot (kalcium, vas, magnézium, cink, réz, mangán,szelén) tartalmaz, kalóriaértéke alacsonyabb a fehér cukorénál, kevésbé terheli a szervezetünket. Mindemellet még immunrendszerünket is támogatja.
Összetevők
Juharszirup
A juharszirup tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
A juharszirup kalória tartalma: 100 g-ban 260 kcal
A juharszirup glikémiás indexe: közepes
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1100 kJ / 260 kcal
550 kJ / 130 kcal
7%
Zsír
– Telített zsírsav
0 g
0 g
0 g
0 g
0%
0%
Szénhidrát
– Cukor
65 g
65 g
32,5 g
32,5 g
13%
36%
Rost
0 g
0 g
–
Fehérje
0 g
0 g
0%
Só**
0,01 g
Reviews
There are no reviews yet.