Description
Inaktív élesztő hatása és felhasználása
Az inaktív élesztőpehely a vegán étrend egyik kedvenc alapanyaga, melynek rendkívül kellemes, édeskés, sajtos, kicsit talán dióra emlékezető íze van.
Az intakív élesztőpehely nem alkalmazható tészták megkelesztéséhez, sütésre és ízében is meglehetősen távol áll a hagyományos élesztőétől. Ezzel szemben az inaktivált vagy nemes élesztőpelyhet használhatjuk salátaöntetekhez, szószokhoz szórhatjuk, illetve kész, főtt (például tésztákra) és nyers ételekre egyaránt tehető. Keverhetjük még turmixokba, gyümöcs-, zöldséglevekbe.
Különleges íze mellett, roppant egészséges is. Tele van fehérjével, B-vitaminokkal, folsavval, magnéziummal, vassal, cinkkel.
Fontos még megjegyezni, hogy az inaktív élesztő nem ugyanaz, mint a sörélesztőpehely. Utóbbi is tápanyagban gazdag, azonban picit kesernyésebb íze van.
Pontosan milyen íze is van az inaktív élesztőpehelynek?
Nehéz pontosan behatárolni az ízét, de talán legjobban a sajthoz hasonlít ízben az inaktív élesztőpehely. Egyesek szerint inkább diós-mandulás íze van, valaki pedig váltig állítja, hogy ugyanazt az ízélményt adja, mint a burgonya. Egy biztos: különleges édeskés íze van, ami talán teljesen egyedi és semmihez sem hasonlítható igazából.
Összetevők
inaktív, szárított élesztőpehely
Inaktív élesztőpehely tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (20 g)
RI%* 20 g-ban
Energiaérték
1403 kJ / 335 kcal
281 kJ / 67 kcal
3%
Zsír
– telített zsírsav
5 g
0,5 g
1 g
0,1 g
1%
1%
Szénhidrát
– Cukor
27,5 g
2 g
5,5 g
0,4 g
2%
Reviews
There are no reviews yet.