Himalája só, finomszemű 1000g

345 Ft

SKU 742 Kategória

Description

A Himalája só eredete
A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere.

A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki a földből, és semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. Mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, hiszen a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évszázadok és évezredek leforgása alatt.
A Himalája só hatása
A tudomány jelenleg az egyik legértékesebb olyan sófajtának tartja, 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, és rendkívül kellemes ízzel rendelkezik.

A Himalaya sóban a jód természetes benne, nem kell külön pótolni. Figyelem, a tévhittel ellentétben, mivel jódtartalmú, akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak nem ajánlott fogyasztás!

Gazdag magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne. Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás.

Lúgosító hatású, ami a szervezet sav-bázis egyensúlyát kedvezően befolyásolhatja.
A Himalaya só használata
A finomszemű Himalája só használható:

pácléhez,
levesekhez
grill húsokhoz
tojásfőzéshez
kompótokhoz
csokoládés süteményekben, csokoládéhoz adva kihagsúlyozza annak ízét.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Himalája só, finomszemű 1000g”

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!