Description
A Himalája só eredete
A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere.
A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki a földből, és semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. Mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, hiszen a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évszázadok és évezredek leforgása alatt.
A Himalája só hatása
A tudomány jelenleg az egyik legértékesebb olyan sófajtának tartja, 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, és rendkívül kellemes ízzel rendelkezik.
A Himalaya sóban a jód természetes benne, nem kell külön pótolni. Figyelem, a tévhittel ellentétben, mivel jódtartalmú, akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak nem ajánlott fogyasztás!
Gazdag magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne. Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás.
Lúgosító hatású, ami a szervezet sav-bázis egyensúlyát kedvezően befolyásolhatja.
A Himalaya só használata
A finomszemű Himalája só használható:
pácléhez,
levesekhez
grill húsokhoz
tojásfőzéshez
kompótokhoz
csokoládés süteményekben, csokoládéhoz adva kihagsúlyozza annak ízét.
Reviews
There are no reviews yet.