Himalája só (durva) 1000g

480 Ft

SKU 740 Kategória

Leírás

A Himalája só eredete
A só a világ legnépszerűbb, legalapvetőbb konyhai eleme, fűszere.

A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki a földből, és semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. Mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, hiszen a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évszázadok és évezredek leforgása alatt.
A durva szemű Himalája só hatása
A tudomány jelenleg az egyik legértékesebb olyan sófajtának tartja, 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, és rendkívül kellemes ízzel rendelkezik.

A Himalaya sóban a jód természetes benne, nem kell külön pótolni. Figyelem, a tévhittel ellentétben, mivel jódtartalmú, akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak nem ajánlott fogyasztás!

Gazdag magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne. Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás.

Lúgosító hatású, ami a szervezet sav-bázis egyensúlyát kedvezően befolyásolhatja.
A durva szemű Himalája só használata
A durva szemű Himalája só használható:

pácléhez,
levesekhez
grill húsokhoz
tojásfőzéshez
kompótokhoz
csokoládés süteményekben, csokoládéhoz adva kihagsúlyozza annak ízét.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Himalája só (durva) 1000g” értékelése elsőként

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!