Description
A héj nélküli kendermag megannyi jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Bővelkedik fehérjében, rostban, Omega-3 és Omega-6 zsírsavban, vitaminokban, ásványi anyagokban.
Nem csak kellemes íze miatt érdemes fogyasztani, hanem szervezetünkre gyakorolt hatásai miatt is.
Fehérjében gazdag, mely természetes módon csökkenti az éhségérzetet, segíti a telítrettség érzetet. Így kifejezetten alakbarát. Ráadásul kiválóan helyettesítheti az állati eredetű fehérjét, és emésztése is könnyebb szervezetünknek.
A telítetlen zsírsavaknak (Omega-3, Omega-6)köszönhetően támogatja a szív- és érrendszert, érfal erősítő Csökkenti a vér koleszterinszintjét, megakadályozza az artériákban a plakkok lerakódását és ezáltal csökkenti a stroke vagy a szívroham kockázatát.
Ezek a zsírsavaknak köszönhetpen segít megelőzni az agy degeneratív betegségeit, mint például az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór. Javítja a memóriát és enyhíti a tüneteit a depressziós, szorongásos betegségeknek.
Igazi antioxidáns, segít megelőzni vagy csökkenteni a rák kockázatát.
Szabályozza a vércukorszintet.
A héj nélküli kendermag teljes rostforrás, amely nélkülözhetetlen az emésztőrendszer megfelelő működéséhez.
Késlelteti szervezetünk öregedését.
Használható savtúltengés ellen.
Erősíti látásunkat.
Gyógyítja a gyulladásos folyamatokat.
MEGJEGYZÉS: Nem fogyaszthat napi 2-3 evőkanálnál többet.
Összetevők:
héj nélküli kendermag
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (10 g)
RI%* (10 g-ban)
Energiaérték
2537 kJ / 604 kcal
254 kJ / 60 kcal
3%
Zsír
– Telített zsírsav
52 g
4 g
5,2 g
0,4 g
7%
2%
Szénhidrát
– Cukor
1 g
1 g
0,1 g
0,1 g
Reviews
There are no reviews yet.