Leírás
A hántolt pisztácia (natúr) jellemzői:
Ásványi anyagokban, nyomelemekben (tápanyagokban) gazdag mag, mely ugyanannyira ízletes, mint amennyire egészséges!
Számos egészségre gyakorolt pozitív hatással rendelkezik: csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és azok kockázatát. Fogyasztásával káliummal, rézzel, magnéziummal, kalciummal, mangánnal, cinkkel, vassal, szelénnel töltjük fel szervezetünket, de kiemelkedő B-vitamin, E-vitamin és folsav forrása. Erősíti az immunrendszerünket, rákmegelőző hatású, védi szemet, jót tesz a bőrünknek, idegrendszerünknek, gyulladásgátló és gombaellenes hatású (A- és E-vitamintartalmának köszönhetően). Felveszi a harcot a cukorbetegség ellen (foszfortartalma miatt), csökkenti a az LDL („rossz”) koleszterinszintet, illetve szuper antioxidáns.
Magas a kalóriatartalma, ezért óvatosan fogyasszuk!
A hántolt pisztácia (natúr) felhasználása
A hántolt pisztácia (natúr) csodálatos snack, sokunk nagy kedvence. Fogyasztható önmagában, keverhetjük aszalt gyümölcsökkel is, joghurthoz, illetve használhatjuk levesek, saláták, sütemények, piték, fagylaltok, desszertek készítéséhez és díszítéséhez.
Kóstolja meg sós változatát is!
Összetevők
hántolt pisztáca
A hántolt pisztácia (natúr) tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tartályban vagy tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%*50 g-ban
Energiaérték
2576 kJ / 621 kcal
1288 kJ / 311 kcal
16%
zsír
– telített zsírsavak
48,5 g
6,0 g
24,3 g
3,0 g
35%
15%
Szénhidrát
– ebből cukor
18,9 g
16,4 g
9,5 g
8,2 g
4%
9%
Rost
6,1 g
3,1 g
–
Fehérje
24,2 g
12,1 g
24%
Só**
0,02 g
0,01 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.