Leírás
Feltehetően Indiából származik a szezámmag és a fekete szezám is. A fekete szezámmagnak erősteljesebb, intenzívebb íze van, mint a fehér szezámmagnak, pirítás során az ízhatást tovább tudjuk fokozni.
Sok telítetlen zsírsavat tartalmaz illetve vitaminokban (A-, B1-, B2-, E) és ásványi anyagokban (kalciumban, kálium, foszfor, magnézium, vas, mangán, réz és cink) rendkívül gazdag, kalciumból pedig még többet is tartalmaz, mint a fehér társa. Olaj- és fehérjetartalmát tekintve is kimagaslik a fehértől.
Kalciumtartalma révén fogyasztása kifejezetten ajánlott csontritkulás esetén, de a teljes csontozatra pozitív hatással bír, illetve gondoskodik a fogak és a haj szépségéről is
Fogyasztása hozzájárul a rosszindulatú sejtek burjánzásának megadályozáshoz, a migrén és a menstruációkor jelentkező fájdalmak enyhítéséhez is
Magas olajtartalma révén megakadályozhatja a daganatok növekedését
Antioxidáns, sejtmegújító hatású, erősíti az idegszöveteket és a szívizmot, gátolja a véralvadást
Szuper fehérje- és energiaforrás, fáradtság és álmatlanság ellen is kiváló
A benne lévő réz miatt enyhítheti az ízületi gyulladásokat, míg a magnézium az érrendszer és a légzőszervek egészségért felelős
A "rossz koleszterin szintet" csökkenti, a "jót" emeli; erősíti a szívizmot és az idegrendszert, máj és epebántalmakat is enyhít, jó méregtelenítő hatású
Rostjtartalma az emésztésünket, anyagcserénket segíti, kiváló salaktalanító. segítik az emésztést
Ahhoz, hogy a szezámmag a legjobban hasznosulni tudjon szervezetünkben, fogyasszuk akár darálva is, ez nagyban növeli jótékony hatását (az emésztést, a tápanyag felszívódását és beépülését) a szervezetbe.
Összetevők:
fekete szezámmag
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
2781 kJ / 673 kcal
1391 kJ / 337 kcal
17%
Zsír
– Telített zsírsav
59,9 g
6,66 g
30 g
3,33 g
43%
17%
Szénhidrát
– Cukor
2,1 g
1,6 g
1,05 g
0,8 g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.