Description
A fekete rizs hatása
Annak ellenére, hogy kevésbé ismert, mint más rizsfélék, a fekete rizsnek talán még kedvezőbb az egészségre gyakorolt hatása, mint az egyéb rizs fajtáknak.
Ez a típusú rizs a leggazdagabb antioxidánsokban, sok rostot tartalmaz, gyulladásgátló hatása is ismert, segíthet a diabétesz, a rák, a szívbetegségek és az elhízás kezelésében.
A fekete rizs felhasználása
Két fajtája ismert, a thai fekete jázmin rizs és az indonéz fekete rizs. A fekete rizs felhasználása sokféle, használható főételek kiegészítéseként is, sushi-hoz, vagy salátákhoz, sőt édességek alapanyaga is lehet.
A fekete rizs főzése
Langyos vízzel mossuk, öblítsük át. Egy bögre rizshez két bögre vizet számoljunk. Alacsonyon lángon, fedél alatt kb. 30-40 perc alatt főzzük, időnként megkeverve.
Összetevők
Fekete rizs
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1529 kJ / 360 kcal
765 kJ / 180 kcal
9%
Zsír
– Telített zsírsav
2,9 g
0 g
1,5 g
0 g
2%
0%
Szénhidrát
– Cukor
76,1 g
0 g
38 g
0 g
15%
0%
Rost
4,9 g
2,5 g
–
Fehérje
7,5 g
3,8 g
8%
Só**
0h
0h
0%
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Reviews
There are no reviews yet.