Leírás
Elkészíthetjük önálló részeként az ételünknek, vagy snackként, de a mediterrán és a keleti világban a hummus vagy a falafel elengedhetetlen hozzávalója.
A csicseriborsó, bár olasz borsónak hívják, valójában nem hasonlít a borsóra – ugyancsak nem napos Olaszországból származik. Főleg Ázsiában és Afrikában fordul elő. A vegetáriánus és vegán menü népszerű eleme.
Nagy mennyiségű fehérjét és vasat tartalmaz, pótolva vagy változatossá téve a húsételeket. Ezenkívül gazdag kálium-, foszfor-, magnézium- és cinkforrás, amely biztosítja a haj és a köröm egészséges megjelenését, valamint a vérkeringést, a csontot és az idegrendszert.
Összetevők
Csicseriborsó
Tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1428 kJ / 340 kcal
714 kJ / 170 kcal
9%
zsír
– telített zsírsavak
6,0 g
1,0 g
3,0 g
0,5 g
4%
3%
Szénhidrát
– ebből cukor
44 g
11 g
22 g
5,5 g
8%
6%
Rost
17 g
8,5 g
–
Fehérje
19 g
9,5 g
19%
Só**
0,06 g
0,03 g
1 %
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.