Description
A crunchy mogyoróvaj eredete
A földimogyorókrém nem más, mint krémesre vagy crunchy-ra (avagy ropogósra) őrölt földimogyoró.
John Harvey Kellog, amerikai orvos fedezte fel a 19. században. Egyes források szerint azonban már az aztékok, a 12. században elgondolkodtak azon, hogy a pörkölt mogyorót krémessé őröljék.
Nem számít kinek a felfedezése, az biztos, hogy megváltoztatta a reggeli elkészítésének módját a legtöbb amerikai házban, majd meghódította a világot.
Crunchy mogyoróvaj vagy sima mogyoróvaj?
A földimogyorókrémnek két fő típusát ismerjük: a simára aprított, krémeset; illetve a ropogósat (crunchy), amiben apró földimogyoró darabok vannak.
Állaguktól függetlenül termékeink sótól, cukortól, hidrogénezett növényi olajaktól és más mesterséges adaléktól mentesek. A természetes mogyoróolaj kicsapódhat a felületére, ezért elképzelhető, hogy fogyasztás előtt meg kell keverni.
Összetevők
100% pörkölt földimogyoró – 100%-ban természetes, pálmaolaj-mentes, só és cukor hozzáadása nélkül
A crunchy mogyoróvaj tárolása
Tárolja szobahőmérsékleten. Felbontás után 1 hónapon belül el kell fogyasztani.
További információk: A paszta felületén található mogyoróolaj természetes jelenség.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (25 g)
RI%* 25 g-ban
Energiaérték
2466 kJ / 595 kcal
617 kJ / 149 kcal
7%
zsír
– telített zsírsavak
46,1 g
6,1 g
11,5 g
1,5 g
16%
8%
Szénhidrát
– ebből cukor
11,9 g
6,4 g
3 g
1,6 g
1%
2%
Rost
7,3 g
1,8 g
–
Fehérje
29,4 g
7,4 g
15%
Só**
0,04 g
0,01 g
1 %
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
mogyoró
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Reviews
There are no reviews yet.