Leírás
A céklát már időszámításunk előtt 3000-ben is ismerték. Antik Görögországban állítólag céklával áldoztak Apollónnak. A görögök fogyasztási szokásait aztán megörökölték a rómaiak, akik hódításaik során nem csak utakat és fürdőkultúrájukat építették ki a leigázott provinciákon, de a céklát is magukkal vitték. Hazánkba eljutott ugyan, de leginkább a 17. században terjedt el. Kifejezetten étkezésre termesztett fajtái a 19-20 században váltak népszerűvé.
A cékla vérkézpő, pozitívan hat a keringésre, segíti az agy működését, méregtelenít és segít megelőzni a rák kialakulását, támogatja a jó közérzetet, illetve magzatok fejlődési rendellenességét is megelőzheti. Igazi energiabombának számít. A belőle készült céklalé minden háztartásban nélkülözhetetlen.
Összetevők:
100% céklalé – koncetrátumból, pasztőrözött
Tárolása:
Tárolja hűvös helyen, szorosan lezárt üvegben.
Ajánlott fogyasztás:
Fogyassza önállóan, vagy teába keverve. Hígítható vízzel, továbbá édesíthető ízlés szerint mézzel, növényi szirupokkal, cukorhelyettesítőkkel.
Fogyasztás előtt minden alkalommal rázza fel!
Tápérték
100 ml-ben
Energiaérték
190 kJ / 43 kcal
Zsír
– ebből telített zsírsav
0 g
0 g
Szénhidrát
– ebből cukor
10 g
10 g
Rost
Értékelések
Még nincsenek értékelések.