Leírás
A vaníliarúd eredete
A Bourbon vaníliarúd a mai Mexikó területéről származik. Az 1500-as évek első felében számos felfedező érkezett a területre abban reménykedve, hogy aranyat találnak. Az arany helyett viszont egy fűszerre bukkantak, ami csaknem értékesebb, mint amiért eredetileg odamentek. Ez a fűszer a vanília, amit ezt követően csak az igazán kiváltságos személyek fogyaszthattak. Napjainkra viszont sokkal szélesebb körben hozzáférhető és fogyasztható fűszerről beszélünk, ami immáron több, mint 500 éve rabul ejti az emberiséget.
A Bourbon vaníliarúd használata
A Bourbon vaníliarúd tökéletes sütemények és egyéb desszertek ízesítésére. Pudingok, krémek, szuflék, csokoládék, parfék és fagylalt készítésére is használják. Másrészt a vanília aromája jól passzol a sós ételekhez is, különösen a hal- és húsmártások összetevőjeként.
A vaníliarúd kikaparása
Ahhoz, hogy hozzáférjünk a Bourbon vaníliarúd "esszenciájához", ki kell azt kaparnunk belőle. Ennek a menete igen egyszerű:
Vágd ketté hosszában a Bourbon vaníliarudat
Kapard ki egy kés vagy kiskanál segítségével a vaníliavelőt
A héjat pedig igazán apró darabokra vágd fel
A feldarabolt héjat használd főzéshez, sütéshez, a kikapart vaníliavelőt pedig a már kihűlt ételekhez érdemes fogyasztani.
Összetevők
12-17 cm hosszú Bourbon vaníliarúd
A vaníliarúd tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* 50 g-ban
Energiaérték
1332 kJ / 317 kcal
666 kJ / 159 kcal
8%
Zsír
– Telített zsírsav
3,2 g
0 g
1,6 g
0 g
2%
0%
Szénhidrát
– Cukor
56 g
25,9 g
28 g
13 g
11%
14%
Fehérje
3,9 g
2 g
4%
Só**
0,1 g
0,05 g
1%
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.