Aszalt vörösáfonya 500g (felezett)

1 410 Ft

SKU 491 Kategória

Description

Az aszalt vörösáfonya hatása
Az aszalt gyümölcsök támogatják, segítik az emésztési folyamatokat, erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, támogatják a szív- és érrendszer megfelelő működését, antioxidáns tartalmuk miatt daganatellenes hatásúak, és védenek a különböző baktériumoktól és vírusoktól.
Igazi vitamin és ásványi anyag bomba
Természetesen mint minden aszalvány, a vörösáfonya is tele van vitaminnal, ásványi anyaggal. Kiváló bélhurut és hasmenés ellen, vizelethajtó hatással rendelkezik, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, védi a szabadgyökök ellen a sejteket, elősegíti a nyálkahártya regenerációját, fogyasztó hatású, bőrregeneráló tulajdonsággal rendelkezik, és csökkenti a stresszt.

Az aszalt vörösáfonya magas flavonoid tartalma miatt, erős antioxidáns hatású. A flavonoidok védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Ezen anyagok fogyasztása segíthet megelőzni a krónikus betegségeket, az érelmeszesedés, a koleszterin lerakódást, szívinfarktus, bőrproblémákat, de segítségünkre van a rák elleni küzdelemben is. Komoly szerepet játszhat az akut és krónikus húgyúti fertőzések kezelésében.
Mire jó a felezett aszalt vörösáfonya?
A különféle sütemények kedvelt alapanyaga, ezért érdemes az ünnepi menü részeivé is tenni e gyógyító finomságokat. Ezen felül különböző főételekhez, salátákhoz, reggeli müzlikhez/gabonapelyhekhez is kimondottan ajánlott. Azonban kétségtelenül önmagában fogyasztva a legfinomabb.
Az aszalt vörösáfonya gazdag forrása a következőknek
Vitaminok

C-vitamin – elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, de átfogó, központi szerepe van testünk működésében.
E-vitamin – Legfőbb funkciója az antioxidáns hatás, a szabadgyök-fogó sajátság.

Ásványi anyagok

Béta-karotin – A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át. Az A-vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Antioxidánsként viselkedik, ezért csökkentheti a rák bizonyos fajtáinak kockázatát.
Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában.
Kálium –  Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban.
Foszfor – Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is.
Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok előállításához.

Összetevők
Szárított vörösáfonya 51%, cukor, napraforgóolaj
A felezett aszalt vörösáfonya tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.

A felezett aszalt vörösáfonya kalória tartalma: 324 kcal / 100 g

Tápértéke

100 g-ban

Egy adagban (50 g) 

RI%* 50 g-ban

Energiaérték

1374 kJ / 324 kcal

687 kJ / 162 kcal

8%

Zsír
– Telített zsírsav

0,7 g
0,1 g

0,35 g
0,05 g

1%

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Aszalt vörösáfonya 500g (felezett)”

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!