Leírás
Az illatos sárgabarack egy különleges aromájú fajta, melyet már a csomagból kibontva is rögtön érzünk.
Az aszalt sárgabarack müzlik, granolák, sütemények, sajt- és csemegetálak kedvelt hozzávalója; de akár főételeinkhez, salátáinkhoz is adhatjuk. Sőt, mártásként is remekül megállja a helyét.
Az aszalt sárgabarack hatása
Kitűnő vas-, káliumforrás, gazdag A- és C-vitaminban. Antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat, erősíti a szívet, segít a rákmegelőzésben, csökkenti a magas vérnyomást és még méregtelenít is.
Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
Az aszalt sárgabarack összetevői
illatos sárgabarack
Az aszalt sárgabarack tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Az aszalt sárgabarack kalória tartalma: 301 kcal / 100g
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
1271 kJ / 301 kcal
636 kJ / 151 kcal
8%
Zsír
– Telített zsírsav
1,2 g
0,06 g
0,6 g
0,03 g
1%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.