Arborio rizs 1000g

1 050 Ft

SKU 611 Kategória

Leírás

Az arborio rizs felhasználása
A tökéletes rizottó titka a megfelelően kiválasztott és elkészített rizsfajta. Az arborio rövid, kerekebb szemű, kicsit ragadós, mintha kicsit el lenne rontva a főzése, a rizsszemek nincsenek szétfőzve, de azért puhák, és mégis haraphatók (al dente). Az olasz édességekhez (pl. mascarpone tejberizs, firenzei rizstorta) is ezt a fajtát használják. Jó rizsfajta nélkül nem hozható létre a rizottó valódi változata.
Az arborio rizs tulajdonságai
Magas keményítőtartalmú (szénhidrát), viszont teljesen gluténmentes! B1, B6 és B12 vitaminokat, és sok magnéziumot, káliumot, kalciumot tartalmaz. Nevét egy városról kapta, ahol – állítólag – először termesztették. Arborio északon, nem messze Milánótól található, nyugati irányban található.

Az arborio rizs főzése
Javasolt főzési ideje 15 perc. Előtte mossuk át, bő hideg vízben. A rizottó készítésekor a rizst enyhén pirítsuk le, majd öntsünk hozzá kétszeres mennyiségű vizet. Kis lángon, fedő alatt főzzük, időnként keverjük meg, majd a kész ételt még hagyjuk letakarva párolódni, hogy a maradék nedvességet felszívja.
Összetevők
Arborio rizs
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Az arborio rizs tápértéke

Tápérték

100 g-ban

Egy adagban (50 g)

RI%*  (50 g-ban)

Energiaérték

1505 kJ / 360 kcal

753 kJ / 180 kcal

9%

Zsír
– Telített zsírsav

0,6 g
0,2 g

0,3 g
0,1 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Arborio rizs 1000g” értékelése elsőként

Értesülj legújabb akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként a legújabb termékekről és az akciókról!