Leírás
A lenmagot és az aranylenmagot is az utóbbi években egyre inkább megszeretették az egészséges konyha kedvelői, hiszen számtalan jótékony hatással bír.
Hihetetlenül gazdag vitaminokban, úgy, mint A-, B-, C-, D- és E-vitamin, illetve ásványi anyagtartalma is kiemelkedő:kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, króm is van benne.
Koleszterincsökkentő, agyserkentő, enyhíti a köhögést, a hörghurutot, de ekcéma, epe-, vese- és húgyhólyagkő és homok, valamint gyulladás esetén is kiváló ellenszer. És ezzel még távolról sem végeztünk jótékony hatásainak felsorolásával. Olajának legnagyobb része a legfinomabb esszenciális (omega-3) zsírsav, amely az emberi szervezet számára nem csak jótékony hatású, de nélkülözhetetlen is. Fogyasztása hozzájárul az optimális vérzsír szinthez, gátolja az érfalakon a meszes plakkok lerakódását.
Az arany lenmagot fogyaszthatjuk müzliben, joghurtban, adhatjuk szószokhoz, salátákhoz, levesekhez és pékárukhoz.
Összetevők:
arany lenmag
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték
100 g-ban
Egy adagban (50 g)
RI%* (50 g-ban)
Energiaérték
2096 kJ / 499 kcal
1048 kJ / 250 kcal
12%
Zsír
– Telített zsírsav
31g
2,36 g
15,5 g
1,18 g
22%
6%
Szénhidrát
– Cukor
17 g
0,3 g
8,5 g
0,15 g
2%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.